Moraliskt uppförande och dygder

De felfria Ledarna (fvmd) var fullständiga manifestationer av dygder och moraliska uppföranden. Alla av dem har tränats i en enda skola och fått inspiration från en enda källa. Dygder som nämns om var och en av dem stämmer även för resterande Ledare. Men alla perioders skillnader sett till levnadssätt, förhållanden i samhället och samhällets intellektuella beredskap gav upphov till att vissa speciella dygder manifesterades och som inte manifesterades under andra perioder.

Som ett exempel på detta kan Imam Alis och hans respekterade söners, Imam Hassan och Imam Hussein (fvmd), mod nämnas. De levde samtidigt som Profeten (fvmh & hf) och var i konflikt med polyteisterna, Avtalsbrytarna (Nakithin), Separatisterna (Mariqin), De orättfärdiga (Qasitin) och hycklare. Av just denna anledning manifesterades andan av hjältemod och kamp mer än andra dygder i dem jämfört med de resterande felfria Imamerna (fvmd).

Således hade Imam Kadhim (fvmh) alla de egenskaper och dygder som nämnts om de föregående Ledarna.

Den sjunde Ledarens (fvmh) moraliska uppföranden och spirituella egenskaper var så pass imponerande att inte bara hans vänner, snarare att Imamens största fiender även erkände dem och ansåg sig själva var små gentemot all denna storhet.

Nu kommer vi att nämna små bitar av den Helige Imamens storartade uppföranden och egenskaper:

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *